lördag 11 september 2010

Nu sitter Max!


Nu kan vi definitivt säga att Max kan sitta själv! Det verkar som om han själv förstår att det är något nytt han är med om för efter han har suttit still i någon minut så börjar han skratta och vifta med armarna. Tyvärr så innebär det att han ramlar omkull, men han verkar inte bry sig så mycket om det utan fortsätter att skratta! :)

Annars har vi det ganska bra just nu. Tuva går på dagis tis-tors och då passar jag och Max på att mysa lite. Fast han sover ju nästan hela förmiddagen så jag får mysa mycket själv... ;) Det går bättre och bättre med lämningen på dagis för Tuva. Nu gråter hon inte alltid längre utan hon trycker ansiktet mot sin gosekudde och säger ingenting och surar istället för att gråta. Fast personalen säger att det går över ganska fort och sen är hon med och leker. I onsdags hade de till exempel Olympiad och där hade Tuva vunnit springtävlingen bland de mindre barnen!

Det enda som är lite att "knorra över" skulle väl vara att Max har börjat vakna lite oftare på nätterna. Jag tror att det är hans "pruttmage" som spökar. Han har ju alltid svalt mycket luft när han äter och det är inte alltid det går att rapa honom och då lägger sig luften i magen. Vi har tidigare provat Minifom-droppar som ska ta bort luftbubblorna, men vi tycker att han fick mer gaser av det istället(?). I tisdags var vi på babymassage och ska fortsätta några gånger till med det. Förhoppningsvis kan vi trycka ut gasen innan de blir jobbigt för honom och samtidigt har vi en mysig stund tillsammans.

Idag är Tuva hos mormor och morfar och i kväll ska vi ha lite lördagsmys!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar